OVER LUMIÈRE

Wat is Lumière

Filmersclub Lumière is een vereniging van enthousiaste mensen die van filmen hun hobby hebben gemaakt. Uitwisselen van kennis, technieken en inspiratie zijn de speerpunten van onze club. Ons doel is betere films maken en meer plezier beleven aan onze hobby.

Stel, je filmt alleen, je monteert alleen. Zonder hulp van buiten moet je voor alles zelf het wiel uitvinden. Je verliest veel tijd met problemen waar anderen al een oplossing voor hebben. Ook mis je tips waarmee je de kwaliteit van je films zou kunnen verbeteren. Dan doe je jezelf tekort. Filmersclub Lumière laat een wereld voor je opengaan!

Filmen is een verhaal vertellen. Op de club word je daarbij geholpen. Daarnaast komen veel andere facetten aan de orde, zoals videosoftware, film- en montagetechnieken, achtergrondmuziek en apparatuur.
Omdat veel clubleden hun eigen specialisme hebben is er heel veel kennis in huis. Er is altijd hulp.

Omdat het niveau van de leden uiteenloopt, is respect voor elkaar de basis. Slechte films bestaan dus niet. Het doel is dat je meer plezier gaat beleven aan jouw videohobby. Ook vrienden en kennissen die je films zien zullen je vorderingen zeker waarderen. En meer waardering geeft je weer meer plezier in je hobby.

Via Lumière kun je ook cursussen volgen, zowel voor beginners als voor gevorderden.

 

Contacten

Lumière onderhoudt leerzame contacten met andere clubs en is tevens lid van NB’80 en NOVA, een overkoepelende organisatie voor alle videoclubs. Dit biedt diverse voordelen, zoals rechtenvrije muziek voor je film en deelname aan wedstrijden met een professionele jury. Geregeld worden films van clubleden regionaal, landelijk en incidenteel zelfs op internationaal niveau bekroond.

Neem de proef op de som en kom eens vrijblijvend een avond kijken op de club. Iedere tweede en vierde donderdag van de maand komen wij bijeen in wijkgebouw ’t Trefpunt aan het Belgiëplein in Eindhoven.
De clubavonden beginnen om half acht en duren tot half elf.